Omgeving

De Smederij is landelijk gelegen tussen tal van karakteristieke dorpen, afgewisseld met natuurgebieden. Land en water komen nergens zo dicht bij elkaar als in het historische Westfriesland (Noord-Holland). Wie vandaag de dag door het prachtige polderlandschap van West-Friesland rijdt, ziet akkers en weilanden tot aan de horizon.

Ons verblijf ligt vlakbij natuurgebied het Egboetswater (10 min. fietsen). Hier regeert de rust. Midden in de polder geniet u van het water, bos, weide en van de vele (water)vogels die het gebied gebruiken als vlucht- en rustplaats. Niet alleen kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen, varen en vissen; u kunt ook deelnemen aan een van de excursies die vanuit ‘het Egboetje’ worden georganiseerd.

Op 20 min. rijden vindt u het Streekbos. U kunt hier lekker wandelen of fietsen door het bosgebied, zonnebaden op het strand of roeien op het water. Bij restaurant IJgenweis kunt u eten, drinken, midgetgolfen en waterfietsen of kano’s huren.

De binnenstad van Hoorn (15 min.) is bijzonder aantrekkelijk met de vele monumentale panden en trapgevels, de pakhuizen aan de kades en natuurlijk het prachtige havengebied aan het Ijsselmeer. Hoorn telt maar liefst 7 (!) musea, en wordt met recht museumstad genoemd.

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland.

In Medemblik kunt u Kasteel Radboud bewonderen en het bakkerij-museum bezoeken.

Voor Enkhuizen (20 min.) zijn de grootste toeristische trekpleisters, het Zuiderzeemuseum en de havens. Bovendien vinden er jaarlijks allerlei evenementen plaats zoals het Jazz Festival, de Waterweek en harddraverijdag. En natuurlijk  de vele monumenten die Enkhuizen rijk is.

Binnen 5 min. vindt u een supermarkt, bakker en eetgelegenheden. naar dorp over het platteland.

De dichtstbijzijnde bushalte is 2 min. lopen. Er rijden bussen naar Hoorn toe en vanuit daar kunt u op de trein stappen.  Ook kunt u (gratis) gebruik maken van onze fietsen om de omgeving mee te verkennen.

Kortom, vlakbij onze locatie is genoeg te ondernemen. Er zijn diverse mooie golfbanen in de buurt en de Noordzee en Waddenzee zijn goed bereikbaar binnen een half uur.

Uiteraard staan wij klaar voor al uw vragen en helpen u graag bij het vinden van de mooiste plekjes van West-Friesland!